Geteeld en gebrouwen op de boerderij

Het meest
Belgische bier

Ingrediënten van het Vlaamse veld, smaken van onze aarde, bier gebrouwen en gebotteld op de boerderij. Lokaal, zelfstandig, eigenwijs.

Het eerste
boerderijbier

Boer Henk Lemaire besloot een tijd geleden om enkele van zijn velden om te toveren tot gronden waarin het basisingrediënt van zijn eerste bier kan rijpen.

Waar de velden eerst dienstdeden als vruchtbare grond voor het groeien van gewassen en het houden van dieren, laat de Passendaalse landbouwer en brouwer de smaken van de aarde nu opnemen door de gerst die hij gebruikt voor het brouwen van het eerste echte Belgische boerderijbier OBUZ. En dat doet hij niet zonder enige kennis van zaken. Henk heeft een verleden in het brouwen en gaat aan de slag met ingrediënten die hij zelf zaait en oogst.
Even verderop, in de loods van de familieboerderij, brouwt en bottelt hij het bier.

Restproducten worden opgehaald door collega-boeren, die zij op hun beurt aanwenden voor o.a. het voederen van hun dieren.

Van het veld, dat proef je

De gerst, het belangrijkste ingrediënt dat de smaak bepaalt, ontspruit uit Passendaalse zandleemgronden en zorgt voor een uniek karakter dat de zintuigen prikkelt. De hoppe komt uit het naburige Poperinge. De brouwmeester/ boer laat de natuur haar werk doen en gaat met de vruchten van zijn velden aan de slag.

Meer smaak, minder alcohol

-SPECIAL BLOND-

Met 6 % alcoholgehalte is OBUZ een buitenbeentje, een doordrinker, maar eentje waarvan de smaken op je palet dansen en je papillen aan het feesten zetten. Special blond, met de voetjes op de grond, zonder enige pretentie. Het bier van de boer, een brouwsel dat perfect combineert met heerlijk eten, een zomerse avond op een terras of gewoon met vrienden op café.

De eerste boerderijtripel

-TRIPEL-

OBUZ 9% is wild en eigenzinnig: een echte krachtpatser! Net als zijn oudere broer gebrouwen volgens de principes van de boer. Een degustatiebier met een vollere smaak en een subtiele hint van appelsien & Kardemom: een zachtzoet evenwicht. OBUZ 9% meet zich makkelijk met de gevestigde waarden en maakt zowel op liefhebbers van het zwaardere als de echte bierkenner een grote indruk. Pure smaken uit onze ‘Passendaalse grond’.